02 de març de 2019
02.03.2019
Regió7

«El documental» del 33 estrena «Brossa, la insurrecció poètica»

?La producció dirigida per Sergi Guix i Eduard Migue repassa la trajectòria del poeta català

01.03.2019 | 23:06
«El documental» del 33 estrena «Brossa, la insurrecció poètica»

Coincidint amb la celebració de l'Any Brossa, el canal 33 estrena aquesta nit, dins el programa El documental, la producció Brossa, la insurrecció poètica, dirigida per Sergi Guix i Eduard Migue, que fa un recorregut artístic i biogràfic sobre la figura del poeta català. Des dels seus inicis en el món de la literatura a través de la coneixença de J.V. Foix fins a la influència i mestratge que ha tingut en l'àmbit artístic a través d'experiències avantguardistes cabdals com la revista Dau al Set.

Poeta lliure i total, també va escriure més de tres-centes cinquanta obres teatrals i encara avui la seva poesia visual i objectual és reconeguda internacionalment.

Joan Brossa va ser un artista avantguardista multidisciplinari, que va treballar l'escriptura, la poesia narrativa i visual, el cinema, la música, entre d'altres. És considerat un dels tres grans avantguardistes catalans juntament amb Miró i Tàpies. És autor de 1.438 poemes visuals, 350 obres de teatre, 53 llibres d'artista, 300 objectes i moltes altres produccions artístiques. El reconeixement, però, no li va arribar fins a 40 anys després de començar a produir, i va viure molt temps al llindar de la misèria, fins i tot al final de la seva vida.

El documental que es passarà avui és una producció de Zeba Produccions amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook