Saber vivir torna avui a RTVE i ho fa amb un format de revista de benestar per a tota la família els diumenges al matí a La 2. El programa, dirigit per Alfonso García, tindrà una nova presentadora, Miriam Moreno, seccions renovades, nous col·laboradors, nova imatge i continguts, però tindrà la mateixa finalitat: millorar la salut de la població a través de consells pràctics per a una vida saludable. Amb una hora de durada,l'espai oferirà informació entretinguda i útil per guanyar qualitat de vida, amb uns continguts orientats al cap de setmana. El programa tindrà un format magazín del tipus lifestyle, amb seccions de salut, benestar i qualitat de vida des de diferents aspectes.

«Celebrem la recuperació de la marca de Saber Vivir, creada el 1997, i l'estrena d'un nou format, amb nou plató, presentadora i col·laboradors, i en un nou canal» assegura Urbana Gil, directora de Cultura i Societat de TVE. Per a Alfonso García, director del programa, l'objectiu del programa és donar les claus per «viure més i millor». «Disposem d'experts que passen consulta amb rigor. Volem un equilibri entre el rigor i l'amenitat, i que els espectadors puguin aplicar els consells que donem», afegeix.

Saber Vivir inclourà seccions fixes de nutrició, amb Aitor Sánchez; i de cuina, amb la guanyadora de Masterchef Marta Verona; de l'exercici físic s'encarregaran Juan Rallo, entrenador personal, i diversos professionals del ioga. Per als aspectes psicològics, mindfulness, emocions... disposarà de la psicòloga Silvia Àlaba. Els temes d'estètica i parella -vida sexual i afectiva- seran conduïts per la dermatòloga Natalia Jiménez i la sexòloga Nayara Malnero, respectivament. A més, hi haurà balls de saló amb la professora de ball Helen Canadell. I el doctor Fernando Fabiani s'encarregarà de desdramatitzar i humanitzar petits problemes de salut comuns a Salud con simpatía. Cada secció es compon de reportatges en vídeo complementats amb entrevistes a plató amb especialistes dels diferents temes. L'objectiu: fer propostes positives per estar en bona forma, cuidar-se bé per dins per veure i sentir-se millor per fora.

El programa tindrà en aquesta etapa una presència activa a la web de RTVE i a les xarxes socials Instagram ( @sabervivir_tve) i Twitter ( @SaberVivirTVE) per tal de comunicar-se amb els espectadors.