Cien años de soledad, la novel·la més emblemàtica de l'escriptor colombià Gabriel García Márquez, es convertirà en sèrie de televisió per mitjà de Netflix. Segons va avançar ahir el diari New York Times, després de molts intents per adaptar l'obra, finalment la plataforma de continguts en streaming ha aconseguit adquirir els drets i arribar a un acord amb Rodrigo i Gonzalo García, fills de l'escriptor, que al mateix temps exerciran de productors executius d'aquest ambiciós projecte.

En declaracions recollides pel diari nord-americà, Rodrigo García recorda que el seu pare havia rebutjat totes les ofertes que havia rebut per adaptar la novel·la a la pantalla, motiu pel qual no se n'ha fet fins ara cap versió televisiva ni cinematogràfica.

No obstant això, segons el seu mateix fill, García Márquez tenia por que la història no es pogués reflectir fidelment en un llargmetratge, i a més volia que, en cas que s'adaptés, es mantingués el castellà com a llengua de la producció, una circumstància que Hollywood no acceptava.

Finalment, però, i després de l'èxit aconseguit per Netflix amb projectes com Narcos i la premiada Roma, d'Alfonso Cuarón, la famosa història de la família Buendía al llarg de set generacions al poble fictici de Macondo es transformarà aviat en una sèrie per a la petita pantalla.