21 de març de 2019
21.03.2019
Regió7

Movistar recorda el pas de Maradona pel FC Barcelona

?La plataforma estrena un documental sobre els 700 dies de l'astre argentí com a blaugrana

20.03.2019 | 23:48
Movistar recorda el pas de Maradona pel FC Barcelona

Els 700 dies que Diego Armando Maradona va passar com a blaugrana és l'eix central de Futbol Club Maradona, un documental que cobreix des de l'exterior el pas de l'astre argentí pel Barcelona i que el canal #Vamos de Movistar + estrena aquesta nit, a les 22 h.

Dirigit per Roberto Rodríguez, el documental retrata la figura de Maradona, des del seu pas per Argentinos Juniors fins a la seva arribada a Barcelona, via Boca Juniors, amb testimonis de companys del Barcelona d'aquella època, l'agent que el va portar (Josep Maria Minguella), del vicepresident blaugrana en aquell temps (Joan Gaspart) i d'amics de l'argentí.

Recorda Minguella que la primera vegada que va veure el jugador va ser el 1977 i per casualitat, en un partit del club Argentinos Juniors per seguir un extrem que pretenia el Burgos. «Va ser el primer fitxatge gran en què vaig intervenir, i per aconseguir-ho vaig fer més viatges que Aerolíneas Argentinas», recorda Minguella.

Àngel Pichi Alonso, company de Maradona al Barça, assegura que és segurament el millor solista que ha vist en el món del futbol, però que en la comparativa amb Leo Messi, aquest surt guanyant: «No hi ha ningú com ell».

En la història s'explica els 100.000 dòlars que inicialment va demanar Argentinos Juniors pel seu traspàs el 1978 i els sis milions d'euros que va pagar el Barça el 1982. L'operació s'havia tancat un any abans, però la va vetar un representant de la dictadura argentina, Carlos Alberto Lacoste. «Em va dir que la pàtria el necessitava per al Mundial», recorda Minguella. El Barça va pagar aquella quantitat en una època en què un cotxe valia 600 euros, que el salari base era de 154 euros i que un cafè costava 12 cèntims d'euro.

No obstant això, el Barça va amortitzar l'operació Maradona pràcticament abans que el jugador comencés a jugar. Al vestidor del Barça, va cridar l'atenció la seva enorme tècnica individual, com donava més de 200 tocs a unes mitjanes de futbol enredades o una llimona, i també que el Camp Nou s'omplia mitja hora abans dels partits només per veure els malabarismes a l'escalfament.

 El documental té testimonis que expliquen com la casa del jugador al carrer de Sant Francesc era un lloc d'acollida dels pares i dels sogres de Maradona i d'amics d'infància; de festes fins a altes hores de la matinada i de partits a la pista de tennis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook