Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) ha elegit el cantant Blas Cantó com a representant d'Espanya al festival d'Eurovisió 2020, que se celebrarà el proper mes de maig a la ciutat holandesa de Rotterdam.

El que serà representant d'Espanya a Eurovisió 2020 va assegurar ahir, al Telediario de TVE, sentir-se «molt afortunat» i va avançar que, com que ha estat tot l'any component, ja té «moltes cançons escrites», si bé seguirà el seu estil de música.

Blas Cantó ha estat seleccionat de manera interna per la direcció de RTVE, un mètode que ja s'havia utilitzat quan es va triar Pastora Soler, El sueño de Morfeo i Edurne com a representants d'Espanya en el concurs, segons explica la cadena.

Eurovisió 2020 serà la 65a edició del concurs, que se celebrarà els dies 12, 14 i 16 de maig a l'Ahoy Arena de Rotterdam. Serà la primera vegada que la ciutat aculli el certamen i la cinquena que se celebri als Països Baixos.

Entre els noms que sonaven amb més força, destacaven els de les cantants Ruth Lorenzo i Diana Navarro, tot i que ahir a Twitter també es feia ressò de la possible candidatura de David Bustamante per anar a Eurovisió 2020.

Blas Cantó (Múrcia, 1991) té un disc en solitari al mercat, Complicado, llançat el 2018, a més de quatre més amb la banda Auryn, el grup vocal juvenil que va vendre 140.000 còpies de discos i va ser triat com a millor artista espanyol en els MTV Europe Music Awards.

El 2004, el cantant va ser finalista d' Eurojunior, el programa de TVE per elegir el representant espanyol al certamen. Anys després, Cantó es va incorporar a Auryn, que també va intentar anar a Eurovisió el 2011.