09 de desembre de 2019
09.12.2019

En marxa el rodatge de «La mort de Guillem», amb la participació de TV3

?La ficció explicarà el dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista assassinat el 1993

09.12.2019 | 00:01

El reconegut director Carlos Marques-Marcet va posar el 25 de novembre fil a l'agulla al rodatge de La mort de Guillem, una producció de Lastor Media, SUICAfilms, Batabat i Som Produccions, en coproducció amb TV3 i d'À Punt Media. Diversos actors valencians protagonitzen aquesta ficció, que explicarà la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, Castelló, l'11 d'abril del 1993.

En aquest film, el director s'allunya de l'èpica dels fets per endinsar-se en la intimitat d'uns pares i reconstruir el seu procés de dol, mentre lluiten per la memòria del seu fill. Per Marques-Marcet, la ficció és un gran format «per reflexionar com a comunitat i rellegir la nostra història des de la intimitat», ja que, en molts casos, «els titulars de les notícies i els eslògans no són capaços de captar-ho».

La pel·lícula s'inclou dins una campanya d'impacte social i polític, anomenada La Lluita Continua, que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló i Salvador, el seu assassinat i el judici del cas per promoure la memòria de Guillem Agulló, «denunciar la impunitat de l'extrema dreta durant els darrers 40 anys al país, reivindicar la històrica lluita contra el feixisme i alertar sobre l'auge de renovats discursos xenòfobs i racistes que s'han instal·lat de nou a la societat».


Sinopsi

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l'esquer-ra independentista, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i no sigui considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, amenaces i d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill mentre lluita per la seva memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d'una causa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook