Les plataformes de streaming i les aplicacions de missatgeria són indispensables per passar aquests dies de quarantena. Les dues eines s'uneixen amb Netflix Party, l'últim invent social per compartir aficions a distància. Es tracta d'una extensió pel navegador Chrome que permet a diversos usuaris veure al mateix temps una sèrie o pel·lícula i comentar-la en un xat associat. No està desenvolupada per Netflix i per ara només està disponible per al navegador de Google, però ja té més de mig milió d'usuaris i tot sembla indicar que aquest nombre seguirà pujant.

Aquesta eina social permet així a l'usuari veure i comentar el catàleg de el servei amb qui vulgui a través del seu PC, Mac o Chromebook. De moment Netflix Party només ofereix missatges de text. Això vol dir que si es desitja xatejar per vídeo o àudio, aquesta opció no és l'adequada.

A causa de que Netflix Party només està disponible a Google Chrome, cal tenir aquest navegador abans d'obtenir l'aplicació. Un cop descarregada l'extensió, apareixerà la pàgina d'inici de Netflix Party, que demana la informació d'inici de sessió de Netflix.

Per començar una sessió conjunta de Netflix el primer que s'ha de fer és triar la sèrie o pel·lícula que es vol veure. Després es punxa en l'extensió de Netflix Party i es selecciona l'opció iniciar la festa, de manera que s'obté un URL per enviar a tants usuaris com es vulgui. Cal tenir en compte que tots els convidats hauran de tenir instal·lada l'extensió de Netflix Party per poder unir-se.

Per als que no volen utilitzar aquest mètode o simplement vulguin fer el mateix però en altres plataformes com HBO o Amazon Prime Vídeo, hi ha eines similars. Scener i Kast permeten als usuaris veure contingut a el mateix temps també mitjançant videoconferències i àudios, més de poder aplicar-se a altres serveis de streaming diferents de Netflix.