Atresmedia i Telefónica impulsen la creació d'una nova productora audiovisual, Buendía Estudios, per generar continguts de cinema i televisió per al mercat espanyol i internacional. Després de l'aprovació de l'operació per part de les autoritats europees de Competència, neix amb «la vocació de ser un estudi de referència en la creació i producció de continguts en espanyol», segons els seus impulsors. «La productora desenvoluparà gran part de la seva activitat a per a tercers operadors, nacionals i internacionals, i dinamitzarà el sector audiovisual espanyol i el teixit industrial de la producció independent del país», asseguren.

Buendia Estudios està participada al 50 % per tots dos grups, que assenyalen que la nova productora busca promoure associacions i coproduccions amb altres empreses del sector.

Disposarà de la infraestructura necessària per a la producció recur-rent de continguts, i generarà un entorn empresarial estable per al desenvolupament i creació de projectes audiovisuals. Entre els seus socis ja hi ha Movistar +, Atresmedia, Amazon, Netflix, Warner - HBO, TNT, HBO Max-, Orange i canals autonòmics, informa la companyia.