La Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) creu que «s'ha enganyat el públic que esperava poder gaudir» de la pel·lícula Mulán, de Disney, en sales de cinema, «com així s'ha publicitat des del primer moment» en què es va presentar la pel·lícula. Mulán era una de les grans apostes cinematogràfiques de Disney per al 2020, però la pandèmia del coronavirus ha impedit que l'esperat remake arribi als cinemes. Després de diversos retards en la seva data de llançament, la companyia finalment ha decidit estrenar la cinta en el seu servei de streaming el proper 4 de setembre.

FECE va defensar en un comunicat que, una vegada la majoria de les sales de cinema a Espanya (75%) estan de nou obertes al públic, «l'enfocament de tota la indústria» hauria d'estar centrat en el fet que el públic torni als cinemes per «gaudir de l'experiència única de veure pel·lícules a la pantalla gran».

«Per garantir la supervivència de la indústria, cal que el nou contingut es llanci primer al cinema, tot i respectar Internet, tots dos essencials per a la salut de la indústria», va lamentar-se la Federació.