El programa El Paisano torna a La 1 de TVE dijous, aquest cop amb el popular Leo Harlem. L'actor, còmic i monologuista pren el relleu a Jorge Cadaval, i es converteix en el primer paisano nascut en un petit poble com els que visita el programa, Matarrosa del Sil, al Bierzo (Lleó).

En aquesta nova temporada, Leo Harlem descobrirà alguns dels pobles que constitueixen la geografia espanyola, acompanyat dels seus veïns i la seva gent. Entre les localitats que visitarà hi ha Montanejos (Castelló), Rubiols de Mora (Terol), Peñaranda de Duero (Burgos), Cogolludo (Guadalajara) i Alaejos (Valladolid).

El Paisano, produït per RTVE en col·laboració amb Brutal Media, proposarà un repte a Leo Harlem a cada poble: després de passar-hi 48 hores, el còmic farà riure els habitants de la vila i els espectadors amb un monòleg sobre les experiències i les emocions viscudes per mitjà dels vilatans.

Harlem pren el testimoni de Pablo Chiapella, Edu Soto, Eva Hache i Jorge Cadaval.

En el primer capítol d'aquesta nova temporada, visitarà Montanejos, una petita localitat de l'interior del País Valencià. Allà descobrirà el bé més preuat d'aquest petit poble situat a la conca del riu Millars: les propietats excepcionals de les seves aigües. Seran els seus paisans els que l'ajudaran a descobrir els efectes que produeix aquesta aigua tan especial.

Un d'ells és Ricardo, que el conduirà cap a la font de l'eterna joventut. O Maria i Lola, dues jovials octogenàries que recomanen a Leo que se submergeixi a la font dels Banys per estar més «fi i maco».

Després, passejant pel poble, Leo coneixerà el Toni, un motxiller amb una genuïna filosofia de vida, forjada a còpia de viure aventures en els seus viatges per tot el món.

També es trobarà amb el Francisco i el seu inseparable amic Chenel, un bou descomunal posseïdor d'unes banyes colossals i molt esmolades.