17 de novembre de 2020
17.11.2020
Regió7

«Sense ficció» recorda aquesta nit la figura i el llegat d'Ernest Lluch

El programa de TV3 estrena un documental que s'apropa al polític català a través de diversos testimonis del seu entorn

16.11.2020 | 21:56
«Sense ficció» recorda aquesta nit la figura i el llegat d'Ernest Lluch

Quan falten pocs perquè es compleixin dues dècades del seu assassinat, el 21 de novembre del 2000, Sense ficció (22.05 h, TV3) recorda avui el llegat d'Ernest Lluch amb l'estrena del documental Ernest Lluch, lliure i atrevit. Josep Morell i Jordi Vilar dirigeixen aquesta producció que s'apropa al polític a través de persones que el van conèixer.

Intel·lectual, treballador incansable independent, amb idees pròpies, erudit, màgic, seductor... Així descriuen Lluch els periodistes Gemma Nierga, Josep Cuní, Xavier Sardà, Alberto Surio i Lluís Foix; els economistes Josep Maria Carreras, Antón Costas i Eugeni Giral; i els polítics Joaquín Almunia, Odón Elorza i Narcís Serra.

Ernest Lluch va ser un agitador del pensament amb una gran capacitat d'enlluernar la gent amb noves idees. Va ser una de les persones que van ajudar a posar els fonaments per modernitzar Espanya amb la implementació de la sanitat pública universal i gratuïta i la primera llei de l'avortament.

El documental també vol explicar què va impulsar-lo, en l'època àlgida del terrorisme d'ETA, a viure llargues temporades a Euskadi. Allà, va ser membre de l'Orfeó Donostiarra, soci de la Reial Societat i va formar part del moviment pacifista Elkarri, i va treballar sempre per construir ponts de diàleg per eliminar la violència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook