Aquesta nit, a les 22.10 h a TV3, El foraster emet l'episodi especial Confinats, coincidint amb la setmana de La Marató. Des de la seva casa d'Arbúcies, i davant la impossibilitat de sortir a voltar pels pobles de Catalunya durant el confinament dels mesos de març, abril i maig, Quim Masferrer va decidir posar-se en contacte amb algunes de les persones que va conèixer en les darreres temporades del programa per saber com estaven vivint el confinament i com afectava la situació els seus respectius pobles.

D'aquesta manera, el presentador es va retrobar virtualment amb vells coneguts com l'Ijalba, que durant aquells mesos va continuar exercint de memòria històrica de Cadaqués; la Loli, que va viure escenes de germanor i solidaritat al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs; i les monges de clausura del monestir de Sant Daniel de Girona, que van viure aquells dies més confinades que mai. Des de la seva botiga a la Vall d'en Bas, la Núria va mirar d'ajudar a tothom que ho necessitava.

El foraster també va connectar amb Castellfollit del Boix, on la Roser va reflexionar sobre el que va suposar per a ella encunyar la cèlebre expressió de «gas al matalàs». En Toni de Siurana va recordar els primers avisos que li van fer arribar els seus amics xinesos, mesos abans de l'esclat de la pandèmia, i en Josep d'Àger va rememorar els dies més durs, en què el seu poble va assolir l'índex de contagi més elevat de Catalunya. Masferrer també va conversar amb l'Albert i el seu avi Miquel, de Riudecanyes, el Marcial i el Rafel de Sant Martí de Tous, el David i la Maite de Vimbodí i Poblet, el Jordi d'Òrrius, el Marcel de Llívia, l'Antonio de Serinyà i el Josep de Santa Pau, entre altres.

A través de tots ells, el programa teixeix, segons els seus responsables, «una reflexió col·lectiva profunda, però a la vegada plena d'humor i de moments emotius, sobre l'impacte de la pandèmia». Així, els protagonistes comparteixen els seus sentiments, les experiències que han viscut i recorden també les persones estimades que han marxat.