Les administracions de loteria de la Catalunya central han notat lleugerament els efectes de la crisi econòmica en veure frenat el creixement de vendes de números per al sorteig de la loteria de Nadal que se celebrarà demà. En aquest sentit, Lluís Torras, de l´administració número 3 de Manresa, explica que «les vendes són molt iguals que les de l´any passat, mentre que els altres anys estàvem acostumats a creixements d´entre el 5% i el 10%».

Maite Troy, de l´administració número 4 de Manresa, també corrobora aquest fet. Explica que tot i que «hi ha hagut un bon nivell de vendes de dècims», l´establiment ha detectat un augment de devolucions de números que compren entitats per fer-ne participacions. Segons Troy, «la gent prefreix comprar un dècim 20 euros i després repartir-lo entre la família que no pas les participacions, perquè s´hi juga relativament poc».

Respecte al perfil de comprador, Elisabet Oller, de l´administació número 1 de Manresa, diu que aquest any ha augmentat «el nombre parelles joves que proven sort comprant un dècim», tot i que també es manté el públic més tradicional. Sobre aquesta clientela, Torras explica que n´hi ha que a causa de la crisi han optat per destinar menys diners de l´habitual a la loteria, i això s´ha traduït en un estancament de vendes.

Respecte als números que escullen els compradors, des de totes tres administracions coincideixen que no hi ha preferències per cap número en especial, tot i que «hi ha qui ve a buscar un número en concret perquè coincideix amb un naixement o l´han somiat», explica Oller. En aquest mateix sentit, Troy comenta que les persones que somien que toca un número no només són les d´aquí, perquè «se´ns demana molta loteria des d´altres punts d´Espanya». Tot i això, s´ha de tenir en compte que, així com des d´aquí s´envia loteria a fora, des d´administracions de tot l´estat també s´envia loteria a la Catalunya central. En aquest intercanvi de números d´una zona cap a una altra hi tenen un paper clau les noves tecnologies, i és que actualment, gràcies a Internet, es pot saber a quina administració es ven cada número de loteria (http://onlae.terra.es).