22 de febrer de 2009
22.02.2009
Tema del dia

Solsona viu amb intensitat la rebuda del Carnestoltes en una altra jornada reeixida

Una munió de gent abarrota places i carrers de la ciutat per viure la diada més esperada i popular de la festa solsonina

22.02.2009 | 01:00
Moment de gran expectació en què el ruc és penjat a la Torre de les Hores, tal com mana la tradició

El Carnaval de Solsona va viure ahir una de les jornades més intenses amb la rebuda del Carnestoltes i la penjada del ruc. Els gegants bojos van sortir del cau per tornar a fer de les seves, acompanyats de la típica música del Bufi, en un dia en què el temps va acompanyar amb una temperatura molt suau. Els carrerons i placetes del nucli antic van quedat abarrotades i van confirmar, un cop més el gran èxit popular que any rera any és la festa solsonina, una de les més reeixides de la Catalunya central.

La Pujada de Gegants pel carrer Castell, amb les seves bufetades, enmig de la disbauxa col·lectiva, va servir per conduir tots els espectadors a la Plaça del Camp. Aquí va ser on es va concentrar el públic per rebre el flamant Carnestoltes d´enguany: Francesc Ester. La gernació també va poder escoltar el parlament, sense pèls a la llengua, del Matarruc d´Honor: el «bocamoll» Espartac Peran, que es va quedar «acollonit» en veure el nombrós públic que hi havia i «sorprès» en escoltar la popular bramada, a càrrec de Mario de Cambrils. Abans, una dotzena de carrosses van desfilar per la carretera de Torà, entre confeti de colors i focs artificials, guarnides amb gràcia i fent referència, algunes, a temes de rigorosa actualitat, com el cas de la comparsa de TV3 i la seva Búsqueda de Capellans per poder realitzar, potser, la missa del gall. També destacava el cotxe oficial del nou president dels Estats Units, Barack Obama, acompanyat dels presos de Guantánamo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook