La biòloga i directora del Banc de Línies cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Anna Veiga, serà investida Doctora Honoris Causa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya el dijous, 7 de maig, al campus Manresa de la universitat. Aquesta serà la primera vegada que aquest campus acull un acte d´investidura i, també, la primera que una dona rebrà aquest reconeixement acadèmic per part de la UVic-UCC. Carlota Riera, directora de l´Escola Universitària de Ciències de la Salut del campus Manresa de la UVic-UCC, serà la padrina de la doctoranda, mentre que la professora i investigadora de la Facultat de Ciències i Tecnologia del Campus UVic, Malu Calle, en farà la laudatio.

Amb aquesta investidura, la UVic-UCC vol posar de relleu la trajectòria acadèmica i professional d´Anna Veiga. Veiga, que va ser proposada per l´Escola Universitària de Ciències de la Salut del campus Manresa per al reconeixement, és coneguda per ser la mare científica de la primera nena proveta a l´estat espanyol. Va néixer a Barcelona l´any 1962, es va llicenciar i doctorar en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Senior Clinical Embryologist per la European Society for Human Reproduction and Embryology i especialista en Reproducció Humana i Embriologia Clínica per la Asociación para el Estudio de la Biología de la Reproducción.

En l´actualitat exerceix com a professora associada al departament de Ciències Experimentals de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra i dirigeix el Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i el Servei de Medicina de la Reproducció de l´Hospital Universitari Quirón-Dexeus.

L´acte d´investidura se celebrarà a les dotze del migdia a la Sala d´Actes de la Fundació Universitària del Bages.

Cinquè acte d´investidura de la UVic-UCC

Aquest serà el cinquè acte d´investidura de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Els quatre anteriors es van atorgar a Emili Teixidor, Valentí Fuster, Federico Mayor Zaragoza i Henry Chesbrough i es van celebrar al campus UVic de la institució universitària federada.