07 de abril de 2016
07.04.2016
http://www.umanresa.cat/

Alumnes de cicles formatius podran fer un tast universitari a la UManresa

La FUB i l´Escola Montserrat de Sant Vicenç han signat un conveni de col·laboració

11.04.2016 | 07:47
Alumnes de cicles formatius podran fer un tast universitari a la UManresa

L´Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet i la Fundació Universitària del Bages han signat un conveni de col·laboració amb l´objectiu de promoure el coneixement de la universitat entre els alumnes de formació professional d´aquest centre formatiu.

Per afavorir el contacte dels joves estudiants amb la institució universitària, el conveni estableix que es duran a terme estades formatives a UManresa de reconeixement acadèmic. Aquests alumnes podran participar en la primera iniciativa d´aquestes característiques que es durà a terme a UManresa, l´Universi_TAST, una setmana preuniversitària que es durà a terme entre el 20 i el 23 de juny. El conveni de col·laboració l´han signat aquest dimecres, 6 d´abril, el director de l´Escola Montserrat, Daniel Mauriz, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Un tast universitari per a alumnes de secundària

UManresa ha preparat un programa específic perquè joves de primer i segon curs de batxillerat o de cicles formatius de grau superior coneguin el funcionament de la dinàmica universitària. L´Universi_TAST tindrà una durada de 24 hores lectives, que un cop finalitzades es convertiran en 1,5 crèdits universitaris convalidables en qualsevol grau de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els joves preuniversitaris que vulguin participar en aquesta experiència podran triar entre tres itineraris segons els seus interessos que coincideixen amb les especialitats que s´imparteixen a UManresa: Administració i Direcció d´Empreses, Educació Infantil i Ciències de la Salut.

Durant l´estada, tots els joves que participin a l´Universi_TAST rebran formació per aprendre a identificar oportunitats i convertir-les en idees de negoci, aprofitar les eines 2.0 per crear la identitat digital, reaccionar en una emergència de salut i descobrir el seu talent per convertir-lo en professió. Segons Jordi Conca, director dels estudis d´ADE i un dels responsables del programa, ´amb Universi_TAST anem més enllà de les accions que realitzem durant l´any per donar a conèixer la institució i fem un pas més per oferir un programa totalment vivencial i experiencial, que incorpora activitats de simulació professional, perquè aquests joves puguin fer-se una idea força aproximada tant de com serà estudiar a la universitat com la seva futura professió´.

La participació a l´Universi_TAST té un cost de 100 euros. En el cas d´alumnes que procedeixen d´escoles col·laboradores l´import és inferior. Les inscripcions per participar-hi s´han de fer abans del dia 10 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook