El grau en ADE de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC farà lliurament de 1.068 croats, la criptomoneda catalana, a la Fundació Althaia perquè es destinin al projecte de l'Hospital de Dia d'Oncologia. Les criptomonedes que s'aportaran al projecte es van minar durant la Jornada de Portes Obertes a la institució, que es va dur a terme el passat 21 d'abril.

Durant tot el matí es van dur a terme tallers de com produir croats que van anar a càrrec de personal del departament de Sistemes de la institució amb la col·laboració de Control Group i pels que van passar una vintena de persones. A tots ells, persones interessades en els estudis d'ADE, se'ls va fer lliurament d'un moneder amb croats perquè poguessin continuar provant de minar-ne a casa. Els estudis d'ADE s'han implicat en la difusió de la criptomoneda catalana. Abans d'aquests tallers ja es va dur a terme una xerrada amb l'ambaixador del croat, Gerard Duelo, durant la qual també es va fer una donació per al projecte d'Althaia.

El nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia s'ubicarà a la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i donarà servei a la població de referència d'Althaia, que és de prop de 260.000 habitants de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. El futur Hospital de dia permetrà incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d'espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s'augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.