120 persones van assistir aquest dijous al Tast emprenedor organitzat per alumnes del grau en ADE d'UManresa amb la col·laboració de l'alumnat d'Hosteleria i Sommelieria de l'Escola Joviat. Els estudiants d'ADE tenien com a repte dins de l'assignatura d'Emprenedoria organitzar un acte i fer que fos un èxit aconseguint l'assistència d'un centenar de persones.

La prova es va superar amb escreix, de manera que la sala d'actes de la FUB2 es va quedar petita i algunes persones van haver de seure a terra per seguir l'acte. Durant l'esdeveniment, els alumnes van presentar treballs en diferents formats relacionats amb el pas del temps en el món del vi, des de la seva elaboració fins al seu consum. Donada la temàtica proposada pel professor Marc Bernadich, els estudiants van contactar amb l'organització de la Fira del Vi del Bages per incloure l'acte en el programa d'aquesta primera edició del certamen. A més de les presentacions dels treballs es va fer un tast de vins que van conduir els alumnes de l'Escola Joviat.

Aquesta no és la primera vegada que Bernadich introdueix mètodes innovadors en l'assignatura d'emprenedoria. Fa dos anys, l'alumnat va haver de superar el repte d'escriure i representar una obra de teatre. Segons Bernadich, d'aquesta manera, els estudiants viuen directament l'actitud emprenedora que treballen a l'aula amb sessions teòriques i visites d'emprenedors que expliquen les seves experiències.

El professor explica que aquesta forma de treballar fa que els alumnes hagin de fer un treball individual, aprendre a cooperar entre ells i a negociar externament, com han hagut de fer en aquest cas amb els organitzadors de la Fira del Vi. Els alumnes han hagut de superar totes les dificultats que comporta fer el disseny de l'acte, preparar-ne els continguts i encarregar-se'n de la promoció i difusió per aconseguir l'objectiu d'omplir la sala.