L'exsecretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament de la Generalitat, el manresà Antoni Llobet, serà el responsable d'un centre d'innovació en educació que s'obrirà el curs que ve al campus Manresa de la UVic-UCC.

El Centre d'Innovació i Formació en Educació (CIFE) oferirà suport i formació al professorat d'educació infantil, primària i secundària de les comarques centrals de Catalunya en la seva tasca docent, sobretot pel que fa a la innovació a l'aula.

El centre d'innovació en educació d'UManresa treballarà coordinadament amb el de la UVic i en col·laboració estreta amb els estudis d'Educació Infantil i el Centre Internacional de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages.

El seu objectiu és desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de formació i assessorament del professorat no universitari, amb funcions de formació, suport, gestió de projectes educatius i de realització de projectes de transferència de coneixement en l'àmbit educatiu.

Antoni Llobet és, actualment, professor de llengua catalana i literatura a l'institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages, ha estat director general de Centres Públics i secretari de Polítiques educatives del departament d'Ensenyament i delegat territorial a la Delegació Territorial d'Ensenyament a Barcelona Ciutat. També va ser regidor d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa.

La creació del Centre d'Innovació i Formació en Educació va ser aprovada pel comitè executiu de la Fundació Universitària del Bages, el 4 de juliol passat. El comitè executiu de la FUB també va acordar proposar la coordinació d'aquest òrgan a Antoni Llobet de manera que pugui compatibilitzar aquesta responsabilitat amb les que té encomanades com a docent.

Com a centre de formació i innovació educativa, la funció del CIFE és coordinar, potenciar i projectar la formació continuada dels professionals de l'educació.