Fundación MAPFRE i la Fundació Universitària del Bages han signat un conveni segons el qual acorden col·laborar en activitats específiques per posar en marxa programes d´inserció laboral adreçats a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malalties mentals en el marc del programa "Junts ho podem fer-Juntos Somos Capaces", impulsat per Fundació MAPFRE des de fa casi una dècada.

L´acord contempla organitzar trobades empresarials per fomentar la sensibilització i informació a les empreses de la Catalunya Central de les potencialitats d´inserció d´aquestes persones i per fer difusió de bones pràctiques empresarial en aquest àmbit. La Fundación MAPFRE preveu, a través de l´acord, aportar finançament al programa "Junts ho podem fer-Juntos Somos Capaces", a les entitats socials del territori que hi col·laboren i a la Fundació Universitària del Bages perquè desenvolupi accions formatives, a través de pràctiques pre-laborals, a persones de l´entorn amb aquest tipus de discapacitat. Finalment, el conveni pretén posar en contacte les entitats socials col·laboradores del programa amb els centres que imparteixen formació en l´àmbit d´acció social, psicologia i psiquiatria per facilitar les pràctiques reglades i curriculars dels seus estudiants.

De la seva banda i paral·lelament a la seva funció docent i acadèmica, la Fundació Universitària del Bages és una institució implicada en les activitats i campanyes de sensibilització dirigides a atendre les necessitats de col·lectius amb dificultats d´inclusió. Una mostra d´aquesta implicació ha estat la posada en marxa, ara fa tres anys, d´un programa formatiu pioner en l´àmbit universitari, el programa UniversiMÉS, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual.

El conveni l´han signat aquest dilluns, 29 d´octubre, Pere Salazar, representant de Fundación MAPFRE pel territori i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Durant l'acte, Pere Salazar, ha agraït a la Fundació Universitària del Bages l'oportunitat de mostrar "el seu compromís amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu suport a la formació i al futur professional d'aquestes persones". En aquest sentit, també ha assenyalat la importància d'aquest tipus d'iniciatives, que "contribueixen al benestar i a la igualtat d'oportunitats d'aquestes persones, que en general, es troben en risc d'exclusió social i en situació de desocupació de llarga durada".