El campus Manresa de la UVic-UCC ha matriculat, aquest curs, 516 nous alumnes, un 6,6% més que fa un any. És el quart any consecutiu que augmenta el nombre de nous accessos i consolida així la tendència de creixement iniciada amb la federació el 2014.

Les dues facultats del campus manresà, tant la de Ciències Socials com la de Ciències de la Salut, creixen en nombre d'estudiants de nou accés, si bé l'increment més important és en aquesta segona, gràcies sobretot a l'atractiu del grau semipresencial en Logopèdia, impartit conjuntament amb la Univeristitat Oberta de Catalunya (UOC). Infermeria es consolida com un estudi amb una alta demanda, igual que Fisioteràpia, que va omplir totes les places el mes de juliol, amb una nota de tall de 5,6. En l'àmbit de les Ciències Socials, el grau en ADE ha viscut un increment del 24% en relació al curs anterior.

Un 35% de l'alumnat de nou accés d'UManresa prové de fora de l'Estat Espanyol, majoritàriament de França i Itàlia per als estudis de Fisioteràpia i Podologia, respectivament. També hi ha alumnes internacionals als graus de Logopèdia i Infermeria, en una proporció molt menor. Al conjunt del campus Manresa, la població internacional entre els estudiants de grau suposa, en aquests moments, el 37% i s'enfila fins al 44,6% en el cas dels nous alumnes.

El 66% de les persones que han accedit aquest curs al campus Manresa són dones. Són clarament majoria als estudis de Logopèdia (on sumen un 92%) i de Mestre d'Educació (on suposen el 94%). ADE i Fisioteràpia són els dos únics graus en què l'alumnat masculí supera el femení.

D'altra banda, la via d'accés més habitual als estudis de grau del campus Manresa és la superació de les proves d'accés a la universitat, després d'haver cursat el batxillerat, en el 62% dels casos. Amb tot, hi ha un 22% que hi accedeix provinent de cicles formatius de grau superior. En el cas de Logopèdia, un 39% dels matriculats de nou accés tenen estudis universitaris previs.