01 de febrer de 2019
01.02.2019
Regió7
http://www.umanresa.cat/

L'empresari Sebastià Catllà i la comunitat de Sant Egidi guanyen els Premis Sèquia 2019

El guardó premia les persones i institucions que treballen amb actitud positiva i constructiva en benefici del progrés de la societat manresana

01.02.2019 | 17:10
La coral infantil de les Escodines va ser la guanyadora col·lectiva de la primera edició

L'empresari Sebastià Catllà i la Comunitat de Sant Egidi són els guanyadors de la tercera edició dels Premis Sèquia, un guardó impulsat per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa que vol donar reconeixement a aquelles persones i institucions que amb el seu treball, beneficien el progrés de la societat manresana i que donen continuitat a l'esperit dels impulsors de la Sèquia. El lliurament del premi, una escultura de l'artista manresà Ramon Oms, es farà el proper 26 de febrer, a les sis de la tarda, al Museu de la Tècnica d'UManresa. També se'ls convidarà a signar el llibre d'honor del guardó. L'acte forma part del programa de la Festa de la Llum.

El jurat d'aquesta tercera edició ha decidit lliurar el premi en la categoria individual a Sebastià Catllà, l'empresari fundador del Celler Collbaix, president del grup Oliva Torras i president de la Fundació Ampans. El jurat ha considerat que Catllà connecta amb l'esperit dels manresans del segle XIV per la seva actitud emprenedora, tant en l'àmbit social com econòmic, i en la predisposició a liderar amb fermesa projectes innovadors en benefici de la ciutat. El seu compromís amb el territori i el seu desenvolupament, amb una visió àmplia que abasta la promoció econòmica, el benestar i la qualitat de vida de les persones ha estat un altre dels atributs que el jurat ha considerat per atorgar-li el reconeixement. Finalment, també ha valorat el treball generós en favor del bé comú, tant des de la seva empresa com des del teixit social i econòmic.

Al llarg de la seva vida professional, Catllà ha ocupat també altres càrrecs, com la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Manresa i la presidència de la Patronal Metal·lúrgica del Bages. També va ser un dels impulsors del Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània, un ens formatiu pioner a Catalunya.

El premi en la categoria col·lectiva ha estat per a la Comunitat de Sant Egidi, una associació formada per persones que treballen voluntàriament per promoure la cultura de la convivència amb l'objectiu de construir una societat més justa i solidària per a tothom. Aquesta entitat impulsa programes per atendre la infància, ancians sols i/o malalts, migrants, discapacitats, sense sostre o presos. També treballen activament per la supressió de la pena capital, amb un programa de voluntariat específic per fer suport a persones que es troben en el corredor de la mort.

A nivell manresà, la Comunitat de Sant Egidi impulsa i gestiona una escola popular que fa reforç a infants de famílies amb pocs recursos i, també, una escola d'alfabetització per a persones migrants o refugiades. El jurat ha considerat que l'entitat és mereixedora del guardó pel seu compromís, la seva pro activitat i pel treball en equip generós i anònim que desenvolupen en favor de la millora del benestar, la qualitat de vida i la dignitat de les persones més febles. Alhora, per l'esperit de concòrdia i de promoció de la convivència pacífica a la ciutat i per la tenacitat i la constància que els ha dut a mantenir la seva activitat al llarg de 30 anys a Manresa.

La Comunitat de Sant Egidi té la seva seu social a la plaça Montserrat de Manresa, al centre del nucli històric de la ciutat, que és també el més degradat, amb voluntat d'aportar-hi un espai de trobada obert a tothom.

El jurat del Premi Sèquia 2019 estava conformat per Neus Comellas, en representació de l'Ajuntament de Manresa; Montserrat Casanovas, en representació de l'Associació de la Misteriosa Llum; Marina Hosta, en representació de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, entitat administradora de la Llum 2019; Laia Muns, en representació de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia; i Àngels Fusté, en representació de la Fundació Universitària del Bages.

En les dues edicions anteriors els premis s'han lliurat a Pere Garcia (a títol pòstum), a la Cooperativa Mengem Bages, al metge i investigador Pere Joan Cardona i a la Coral Infantil de les Escodines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook