La tecnologia blockchain, utilitzada per a la creació de bases de dades, té com a avantatges que està encriptada, descentralitzada i que és immutable. Així ho va explicar Carles Gómara, coordinador de Plans Sectorials d'ACCIÓ en el marc de la xerrada "L'economia de les criptomonedes i el blockchain", una de les activitats de l'e-week de la UVic-UCC al campus Manresa. Gómara va explicar que les característiques del blockchain fan que aquesta sigui una tecnologia molt útil per a la creació de criptomonedes, com a notari digital, segell de qualitat per certificar informació o per fer smart contracts. Per contra, va afegir, encara ha de superar reptes com l'elevat consum d'energia dels processadors, la necessitat de replicar dades per seguretat o la lentitud de les transaccions per fer-les segures.

En l'acte també hi van intervenir l'expert de la UPC, Leandro Navarro, que va fer una exposició tècnica sobre la tecnologia blockchain, i el doctor en Economia i professor del Grau en ADE a UManresa, Jordi Franch, que va centrar la seva intervenció en l'ús d'aquesta tecnologia per a la creació de criptomonedes. Segons Franch, les criptomonedes tenen com a principal avantatge que darrere no hi ha cap monopoli en la seva emissió. Les va definir com una moneda trencadora, tot i que el seu valor, en aquest moment és encara molt volàtil perquè encara no s'ha consolidat com a mitjà d'intercanvi socialment acceptat.

Les activitats de l'e-week al campus Manresa es reprendran el proper dijous, 2 de maig, amb la xerrada "L'experiència #HomelessEntrepreneur", que treballa per trobar solucions a la problemàtica dels sense sostre a partir d'accions que vinculin tant la recerca, com la innovació i l'ús de les noves tecnologies. La xerrada anirà a càrrec del president de l'associació Homeless Entrepreneur, Andrew Funk.