21 persones, la majoria bombers i infermeres, han participat aquest curs en la desena edició del Curs de Medicina de Rescat de Muntanya que organitza el Centre Internacional de Formació Contínua del Campus Manresa de la UVic-UCC. Com en les dues anteriors edicions, aquesta formació s'ha desenvolupat en dos mòduls: un per treballar el rescat en les condicions meteorològiques d'hivern, que es duu a terme a Vallter i a Setcases (Ripollès), i un per aprendre a intervenir amb les característiques del temps d'estiu, que s'ha realitzat a la Vall de Bianya (Garrotxa).

Aquest és un curs que pretén que els participants integrin coneixements teòrics i pràctics que són essencials a l'hora de valorar un pacient, tractar-lo i rescatar-lo en un entorn de muntanya. Tot i que hi ha una formació teòrica, bona part de la formació es desenvolupa a través de pràctiques i simulacres de rescat en roca, en barrancs i en coves. Un cop realitzat el curs, els estudiants han de saber cuidar, tractar, estabilitzar i confortar persones o pacients que hagin patit un accident en un espai físic de difícil accés i en condicions atmosfèriques adverses.

A banda dels estudiants del Curs de Medicina de Rescat de Muntanya, durant el mes de maig la Vall de Bianya també ha acollit el mòdul pràctic de rescat en mitjà de muntanya del Màster en Emergències Extrahospitalàries d'UManresa. En aquest mòdul hi han participat 26 persones, la majoria infermers i metges.