Òscar Dalmau, director de Nous Projectes del campus Manresa de la UVic-UCC, és el nou vicepresident del nou comitè executiu de la Red de Educación Continua de Latinoamérica y Europa (RECLA). Dalmau ha estat designat aquest dijous, 10 d'octubre, durant la reunió d'associats que s'ha celebrat a Sao Paulo, en el marc de la XXIV Trobada Internacional d'aquesta organització, a la qual també ha assistit el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez. UManresa-FUB ha apostat per Òscar Dalmau per a aquest càrrec perquè compleix els requisits d'haver format part de la xarxa com a entitat associada, per la seva experiència en càrrecs de responsabilitat en formació continua en institucions d'educació superior. Abans de ser director de nous projectes, Dalmau va dirigir el Centre Internacional de Formació Contínua del campus Manresa de la UVic-UCC. El càrrec que ocuparà té una vigència de tres anys que es poden prorrogar per a un altre mandat.

Com a membre del comitè executiu, Dalmau ha fet tot un seguit de propostes a desenvolupar durant el seu mandat. Entre aquestes planteja la necessitat de potenciar l'intercanvi d'experiències i la formació en l'àmbit metodològic, com la simulació, la gamificació o el social learning; elaborar un projecte que serveixi per repensar el rol que ha de tenir en el futur l'educació contínua que ofereixen les universitats; organitzar webinars o trobades virtuals per compartir experiències en àmbits formatius d'interès; impulsar projectes de col·laboració i cooperació entre centres que formin part de RECLA; buscar col·laboracions externes que puguin donar suport, finançar i col·laborar en projectes i iniciatives globals que tinguin un impacte en la millora de vida i a la societat; i finalment, fomentar aliances per posar en marxa una acció coordinada i internacional relacionada amb la qualitat i la seguretat dels pacients, un dels àmbits d'expertesa de la formació continuada que imparteix UManresa.

Per a la institució universitària, formar part d'aquesta organització representa un reconeixement a l'experiència i la trajectòria d'UManresa en la formació continuada, primer des de l'Escola de Formació Contínua i actualment des del Centre Internacional de Formació Contínua. Segons Òscar Dalmau, "ens permetrà aprendre i compartir coneixements, experiències, projectes i línies de treball en l'àmbit de la formació continuada amb universitats de prestigi d'altres països i entorns; col·laborar i cooperar en el desenvolupament d'iniciatives i projectes conjunts, entre els quals la mobilitat d'alumnat i professorat o el desenvolupament de programes amb titulacions conjuntes; i finalment, ens servirà per potenciar la visibilitat i el posicionament de la marca UVic-UCC i del Centre Internacional de Formació Contínua a nivell internacional".

En el marc de la participació en la trobada, Valentí Martínez i Òscar Dalmau, han aprofitat per presentar el model de Management Colors i l'eina de gamificació que utilitza UManresa en les dinàmiques de formació per a directius.

RECLA és una organització sense ànim de lucre que es va constituir l'any 1977 i que compta amb un centenar d'institucions educatives associades. L'objectiu de la xarxa és facilitar el networking i la internacionalització compartint experiències i bones pràctiques en matèria de formació contínua.