Estudiants del grau en ADE de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC han participat avui en la competició interuniversitària "Bugamap", convocada per la Fundación MAPFRE. Durant la sessió, els estudiants han de dirigir i gestionar una empresa asseguradora en el que és un joc d'estratègia empresarial a partir d'una situació fictícia de mercat. Es tracta que prenguin decisions tenint en compte la competència, polítiques comercials, l'evolució dels tipus d'interès i la borsa i catàstrofes naturals. Un cop preses les decisions, es tracta de simular l'impacte de cada decisió presa en el compte de resultats, la quota de mercat i la solvència de l'empresa. Els estudiants han de treballar en equip i prendre decisions col·lectivament. En total han competit 33 alumnes, repartits en sis grups.

L'equip guanyador de la competició participarà en un segon nivell del concurs en el qual s'enfrontarà amb els guanyadors de les universitats de Lleida, Girona, Tecnocampus, Abat Oliba, UIC, Universitat de les Illes Balears, ESERP i Rovira i Virgili. La final es farà el mes de febrer de l'any que ve. L'equip guanyador rebrà una targeta amb 200 euros d'El Corte Inglés per a cada un dels seus integrants.

Aquesta és la primera vegada que estudiants d'UManresa participen en aquesta competició, la primera edició de la qual es va celebrar el curs passat. Els estudiants que hi han pres part són alumnes de l'assignatura de Microeconomia de segon curs del Grau.