Ja fa cinc cursos complets que l'acord federatiu entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, que va donar pas a la constitució de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), és vigent. Ambdues fundacions han fet un balanç molt positiu de la federació, que "ha permès guanyar massa crítica d'estudiants, d'oferta acadèmica, d'investigadors i de producció científica". També ha possibilitat posar en marxa nous projectes estratègics, ampliar la implantació territorial i els contactes internacionals i, sobretot, "generar una base de confiança entre les dues ciutats que abans ni es miraven, Vic i Manresa"

Un 42% més d'alumnat i un 97% més de persones treballadores

El curs 2014-2015 va ser el primer en què els estudis universitaris de Manresa (FUB) i la Universitat de Vic van començar a caminar plegats sota el paraigua de la UVic-UCC. En només cinc cursos, el nombre total d'alumnat de la Universitat ha crescut un 42%, i ha passat dels 11.904 de l'inici als 16.858 del curs passat. D'aquests, 8.353 corresponen a formacions oficials (graus, màsters i programes de doctorat) i 8.505 a programes de formació contínua.

El creixement de l'estudiantat ha estat paral·lel a l'increment, en un 25%, del nombre de formacions oficials, amb la incorporació de graus com el de Medicina o el d'Automoció, entre d'altres; i al del personal treballador de la Universitat, que ha passat de 737 a 1.452 persones, xifra que suposa un 97% més en cinc cursos.

A mitjà i a llarg termini, segons ha explicat el rector, l'objectiu és compartir la programació acadèmica "per consolidar els campus de Vic i de Manresa amb titulacions sostenibles i d'alta qualitat" i apostar per les especialitzacions dels campus, "amb arrelaments amb les estructures socials i empresarials dels seus propis àmbits territorials". També es preveu unificar la programació de formació contínua, un àmbit docent en el qual "s'apostarà decididament per la modalitat semipresencial com a element diferenciador i específic".