La FUB treballa en un projecte de cooperació internacional per a la creació d'un entorn de simulació clínica per a la formació de professionals de la salut a la Universitat d'Unilúrio, a Moçambic.

Es tracta de la primera iniciativa conjunta del campus Manresa de la UVic-UCC amb World Health Management (WHM), una entitat especialitzada en el camp de la consultoria en estratègia, gestió i tecnologia en els àmbits de la salut, les ciències de la vida i els serveis socials i sociosanitaris. El projecte es presentarà a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa, que està en fase de projecte, és la formació de professionals de la salut i el suport a la formació mèdica de grau a la ciutat de Nampula i es desenvoluparia a la Universitat d'Unilurio, que serà el soci local del projecte. UManresa s'encarregarà de tot el relacionat amb la formació i la docència i de la seva acreditació, mentre que WHM ha dissenyat el projecte i de trobar els socis locals per desenvolupar-lo. En el projecte també hi participaran com a socis externs la Universitat d'Unilúrio i la Unió Consorci Formació.