UManresa ha batut el rècord de participants en una jornada de portes obertes, amb la visita de 266 estudiants interessats en la seva oferta formativa, tant de grau universitari com de Cicle Formatiu de Grau Superior. Aquesta xifra és la més alta registrada en una jornada de portes obertes en els darrers dotze anys i suposa un increment del 49% en relació a la participació de l'any passat. A més, la majoria dels estudiants han vingut acompanyats de familiars i amics. Per això, el total de visitants a la jornada d'avui, 14 de maig de 2022, s'ha enfilat a gairebé 800 persones. Les principals novetats que s’han presentat en aquesta edició han estat les instal·lacions del nou edifici FUB4 – Educació, la concentració de tota l’activitat d’empresa a l’edifici FUB2 – UEmpresa i la posada en marxa d’un nou CFGS en Comerç Internacional. Els aspectes més ben valorats pels visitants han estat les instal·lacions universitàries (principalment els espais de simulació, les aules teòriques i les teòricopràctiques) i les zones verdes del campus. 

Aquestes han estat les primeres jornades de portes obertes que s’han pogut celebrar de manera presencial sense les restriccions per la pandèmia de covid-19. Malgrat tot, i vist el funcionament de les anteriors edicions, s’ha mantingut el format de visites programades i amb grups reduïts que permeten fer una millor explicació i una visita de més qualitat a les instal·lacions. 

Edificis que s’especialitzen i s’adapten als estudis

Les portes obertes han servit per donar a conèixer als futurs estudiants la creació de dos nous edificis especialitzats i adaptats a les necessitats formatives i la metodologia pròpia d'UManresa. D’una banda, un edifici de nova construcció, FUB4 – UEducació, que concentra tota l’activitat i tots els serveis de la Universitat relacionats amb l’educació. El nou edifici serà l’espai d’aprenentatge de l’estudiantat del Grau en Mestre d’Educació Infantil i del CFGS d’Educació Infantil. L’edifici FUB4 – UEducació acull també el Lab 0_6, l’espai per a la promoció científica a les primeres edats, que gràcies al trasllat podrà créixer amb propostes fins als 8 anys, i a partir del setembre, a la planta baixa s’hi ubicarà la llar d’infants Upetita, la primera escola bressol del país vinculada a uns estudis de Grau i de CFGS que permetrà a l’estudiantat veure l’aplicació pràctica del que s’explica a l’aula. El nou edifici serà també serà la seu del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) i concentrarà l’activitat de recerca relacionada amb l’educació. 

A banda d’aquest nou edifici, la Universitat ha concentrat tots els estudis i serveis de l’àmbit d’empresa a la FUB2 – UEmpresa en el marc de la seva reorganització i l’especialització de les diferents construccions del campus. La FUB2 – UEmpresa és l’edifici on s’imparteixen el Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), el CFGS d’Administració i Finances que s’imparteix conjuntament amb Joviat i un nou CFGS de Comerç Internacional que s’impartirà a partir del curs que ve i que especialitzarà l’estudiantat en el comerç electrònic. Tots aquests estudis seguiran una metodologia innovadora per a la formació dels futurs directius empresarials. 

Més de 400 estudiants interessats en tres jornades de portes obertes

Aquestes han estat les terceres portes obertes que ha celebrat UManresa aquest curs 2021-2022. Amb les visites d’avui ja són més de 400 els estudiants que s’han interessat per l’oferta formativa de la institució manresana de cara al proper curs acadèmic. El mes de febrer es van celebrar les portes obertes adreçades al futur estudiantat internacional i el mes d’abril es van fer sessions informatives online. 

La Jornada de Portes Obertes ha mobilitzat una setantena de persones vinculades a la institució entre membres de l’equip docent, personal de diferents departaments i estudiantat que està realitzant la seva formació en aquests moments a la Universitat.