Manresa i Barcelona acolliran entre el 25 i el 27 d'octubre de 2023 la trobada anual de la Red de Educación Contínua de Latinoamérica y Europa (RECLA). En format de congrés internacional, l'objectiu de la trobada és debatre sobre com posar el disseny, la tecnologia i la innovació al servei de les persones a través de la formació contínua. L'organització la compartiran UManresa, com a campus Manresa de la UVic-UCC, i l'Institut de Formació Contínua IL3 de la Universitat de Barcelona. Serà la sisena vegada que aquesta trobada, que aplega representants de 34 universitats i de 111 institucions associades, es desenvolupa a Europa. L'aprovació de la candidatura conjunta entre Manresa i Barcelona s'ha fet en el decurs de la trobada 2022, que s'ha celebrat entre el 25 i el 28 d'octubre a Monterrey, a Mèxic.

Una oportunitat per mostrar el lideratge d'UManresa en formació continuada

UManresa i IL3 han estat treballant els darrers mesos per elaborar una candidatura amb possibilitats per acollir aquesta trobada. Els encarregats de defensar la candidatura, ara ja una realitat, han estat el director general de la Fundació Universitària del Bages – UManresa, Valentí Martínez, i el director general d'IL3, Guillem Iñíguez. 

Segons Valentí Martínez, acollir aquesta trobada constata "el lideratge i la trajectòria d'UManresa en el camp de la formació contínua". Durant el darrer curs acadèmic, la institució universitària manresana va formar 3.275 persones en 236 programes de les seves àrees d'expertesa - salut, empresa i educació -, a banda de tota la formació especialitzada en la metodologia de la simulació, un àmbit en el qual UManresa, a través del Centre d'Innovació en Simulació, CISARC, és pionera. 

RECLA manté la confiança amb UManresa a la junta directiva

La trobada a Monterrey ha servit per consolidar el paper d'UManresa dins la junta directiva de RECLA. Òscar Dalmau, director de projectes per a Sudamèrica d'UManresa, ha estat renovat com a vicepresident de l'organització, un càrrec que va assumir fa tres anys i que exercirà durant tres anys més. 

UManresa ha participat com a ponent en diferents fòrums de RECLA per explicar la seva experiència singular d'universitat corporativa, en el marc de l'acord de col·laboració amb la Unió Consorci Formació que li permet impartir i reconèixer la formació continuada als professionals de la salut del conjunt de centres hospitalaris i sociosanitaris de Catalunya.

Sobre UManresa 

UManresa és el campus Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya especialitzat en tres àrees de coneixement: Ciències de la Salut, Educació i Empresa. Imparteix formació superior (graus universitaris, Cicles Formatius de Grau Superior i màsters i postgraus). La seva oferta es completa amb formació continuada de curta durada i també amb la del Servei d'Idiomes. Compta amb altres serveis complementaris estretament vinculats a les seves àrees d'especialització: la Clínica Universitària, el Lab 0_6 (laboratori de ciència per a infants), CISARC, el Centre d'Innovació en Simulació, l'escola bressol Upetita i el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy.