Ultzama

Aquesta zona de Navarra, farcida de fagedes i rouredes, està plena de bolets. De fet, s’ha convertit en un dels llocs més famosos per collir-ne a prop de Pamplona. Tant és així que es va arribar a crear un parc micològic, on es regula l’activitat de recollida de bolets. Per arribar-hi s’ha de viatjar al poble d’Alkotz, i pagar una tarifa de 5 € a l’Oficina de Recepció de Visitants a canvi dels permisos per accedir al lloc.

Navaleno

A Castella i Lleó hi ha un altre dels enclavaments màgics per als amants de la micologia: Navaleno. També és interessant un altre poble de les proximitats: San Leonardo de Yagüe. Els dos llocs estan plens de pinedes on creixen tot tipus de bolets. En aquestes zones de la província de Sòria s’han catalogat fins a 150 varietats diferents de bolets. L’ideal és acudir al Centre Micològic de Navaleno, amarar-se de tota la màgia de la zona i, després, començar la recerca. Si es vol, allà es pot adquirir tot el material necessari.

Cercedilla

A la Comunitat de Madrid hi ha la serra de Guadarrama, on podem trobar la localitat de Cercedilla. Si agafem el sender que va paral·lel al rierol de Pinolobero, podrem arribar a observar tot tipus de bolets pel camí. I és que allà hi broten múltiples varietats, cosa que dota la ruta d’un bonic color.

Gorbea

Gorbea, al País Basc, es considera un dels llocs més importants per a la recollida de bolets. Allà, entre Àlaba i Biscaia, hi ha grans rouredes i fagedes on creixen tot tipus de bolets. Això sí: la popularitat d’aquesta zona va fer que el govern basc decidís restringir la quantitat de bolets que podia recollir diàriament cada persona a 2 quilos.