Les escapades romàntiques són l’exemple perfecte de com viatjar a destins de proximitat a la vegada que es disfruta de la persona estimada. Un cap de setmana és més que suficient per sortir de la rutina i descobrir racons que ens ofereix la nostra geografia.

A continuació presentem alguns dels llocs més especials per portar a terme una escapada en parella al nostre país. Cap d’ells serà oblidat fàcilment.

Potes, Cantàbria

La vall de Liébana és un dels destins més turístics dins de Cantàbria, però no per això deixa de ser també un dels més romàntics. Potes és la capital d’aquesta comarca, i permet al viatger desplaçar-se fins a altres punts càntabres de gran interès, com el monestir de Santo Toribio de Liébana o el telefèric de Fuente Dé, situat als impressionants Picos de Europa.

L’ideal a Potes és passejar tranquil·lament pel seu casc històric, admirant les casonas populars de l’Edat Mitjana i els carrers empedrats que confereixen a la vila una aura màgica. Imprescindible també és el passeig que va paral·lel al riu Quiviesa, així com els seus ponts medievals. Al centre de Potes es troba la Torre del Infantado, un dels edificis més importants de Cantàbria, davant del qual han muntat un punt selfie amb un cor metàl·lic que diu “I love Potes”. La instantània romàntica està garantida.

Ribeira Sacra, Galícia

Entre les províncies de Lugo i Ourense es troba una de les zones amb més valor paisatgístic i monumental de tot Espanya. Es tracta de la Ribeira Sacra. El seu nom fa referència a la seva situació geogràfica, ja que la zona va paral·lela a les riberes dels rius Sil i Miño, i concentra un gran nombre de monestirs romànics. Rutes de senderisme per boscos de conte, un passeig en catamarà pel canyó del Sil o una visita a algun dels cellers de la zona són plans perfectes per dur a terme en parella

El vi de la Ribeira Sacra compta amb la seva pròpia denominació d’origen i, a més, té una peculiaritat: la viticultura heroica, com es denomina el procés de recollida del raïm que es porta a terme en pendents escarpats. Pel que fa als monestirs, n’hi ha gairebé una vintena per elegir. Però a la llum del capvespre, el de Santa Cristina de Ribas de Sil pot ser el colofó perfecte a una escapada romàntica.

Frigiliana, Màlaga

Qualsevol dels pobles blancs d’Andalusia es pot convertir en el destí perfecte per a una escapada romàntica, però Frigiliana té alguna cosa que la fa especial. Situada a la comarca de l’Axarquía malaguenya (una de les zones menys massificades de la Costa del Sol), Frigiliana conserva l’encant dels pobles de traçat àrab, amb un terra empedrat en dos colors i amb formes geomètriques que recordaran al viatger els bells empedrats de les ciutats portugueses.

A més, les seves cases escalades, empinades costes i miradors sobre el Mediterrani conviden a recórrer aquest poble fins al seu últim racó. Coneguda com «la vila de les tres cultures», moltes de les parets de blanc impol·lut recorden a través de rajoles la història de com van conviure en perfecta harmonia cristians, jueus i àrabs. El toc màgic l’afegeixen els curiosos teatres de marionetes que hi ha dispersos per la vila, autòmats que representen una història dins d’un petit aparador. I és que Frigiliana és pura màgia.

Matarranya, Terol

Coneguda com «la Toscana espanyola», la comarca del Matarranya és una de les zones més impressionants de la província de Terol, a l’Aragó. Un d’aquells llocs perfectes per disfrutar d’una escapada en la qual la tranquil·litat i la naturalesa siguin les protagonistes absolutes. Pobles medievals com Vall-de-roures o Calaceit ofereixen al viatger conjunts monumentals que estan inclosos en la llista dels pobles més bonics d’Espanya. Carrerons laberíntics, castells i esglésies barroques són alguns dels atractius que conviden a ser recorreguts degustant cada pas.

Per un altre costat, la naturalesa a la zona mereix més d’una ruta de senderisme. Proposem la coneguda ruta del Parrizal i les seves aigües color turquesa, la de les Pozas de la Pesquera (perfecta per disfrutar d’algun bany a l’estiu) o la que arriba al Salt de la Portellada.

En suma, Espanya està plena de llocs espectaculars, que no tenen res a envejar a destins amb molta més fama al voltant del món. No és necessari viatjar lluny per disfrutar d’una escapada romàntica increïble.