BuscandoRespuestas.com/ SALUD és un projecte de Prensa Ibérica i Grupo Zeta per a crear una comunitat al voltant del món de la salut, amb continguts interessants, pràctics i rigorosos avalats per una Comissió Científica.

BuscandoRespuestas.com/SALUD neix amb la publicació d'una revista de divulgació, els articles estan signats per especialistes, catedràtics i membres de la Reial Acadèmia de Medicina i de la Reial Acadèmia de Farmàcia, que han fet un enorme esforç per posar la seva saviesa a l'abast de tots els públics.

Una publicació de màxima qualitat informativa a 132 pàgines a tot color, que es distribueix de forma gratuïta amb tots els mitjans de Prensa Ibérica i el Grupo Zeta, i que suposa el llançament de tot un món d'informació i participació sobre la salut.

BuscandoRespuestas.com/SALUD neix simultàniament en paper i en web. I en aquesta revista impresa podràs veure la presentació d'una manera de fer periodisme de qualitat, amb la complicitat i ajuda dels millors especialistes, i a la recerca que els nostres lectors sàpiguen que el millor lloc per preguntar sobre salut és... BuscandoRespuestas.com.

En aquest número de la revista i en aquesta arrencada de la web, a BuscandoRespuestas.com s'hi trobarà:

Una doble pregunta gens tranquil·litzadora per al nostre futur: Ens estem quedant sense espermatozoides? S'acosta l'ocàs dels mascles?

Una fórmula d'èxit: My Plate, la recepta de Harvard que explica en un sol plat com fer un menjar sa i que no engreixi.

Una advertència i una explicació: L'assassí silenciós, la hipertensió, amenaça més de mil milions de persones i, en molts casos, prendre la medicació amb responsabilitat pot salvar-te la vida.

Un acadèmic de la Reial Acadèmia de Farmàcia respon a la pregunta És bo aguantar el dolor? I quan hauríem de prendre un analgèsic.

Envelliment saludable. La importància de la geriatria per entendre que la vellesa no és una malaltia, i que es pot ser un ancià feliç també estant malalt.

Les claus del neuròleg. Quins símptomes dona l'ictus i adverteix que la rapidesa és la fórmula de l'esperança. I no cal trigar ni un minut a trucar a una ambulància.

De la son i la seva importància, diverses lliçons i una dada: no dormir fa que els dolors siguin menys suportables. I coneixerem la 'cronobiologia', que estudia l'horari de les malalties.

De l'aparell digestiu... Té la caca superpoders? Una notícia tan sorprenent com esperançadora: en els bacteris de l'intestí podria estar la curació de malalties del cap o de cor, com els infarts, el Parkinson... i fins i tot l'autisme.

L'oftalmòleg aporta unes nocions generals importants i ens dissenya una imprescindible llista de revisions que han de passar els nostres ulls al llarg de la vida.

El nefròleg avisa de les malalties que si no tenim cura ens poden costar un ronyó, amb la dificultat que suposa substituir les funcions d'un òrgan molt complex.

I el mateix fa el pneumòleg amb els pulmons. Perquè mai, mai, és massa tard per deixar de fumar. I sense tabac, el càncer de pulmó seria una raresa.

I, sobretot, en BuscandoRespuestas.com / SALUD trobarà una àmplia anàlisi sobre el major problema sanitari de la humanitat: la resistència als antibiòtics.

- Amb una entrevista en profunditat a Bruno González Zorn.

- Una anàlisi del perill que tornin les velles plagues que van assolar la humanitat.

- I el sistema mundial d'alertes per combatre les malalties infeccioses que ja han trencat les fronteres.

Quantes bacteris ens envolten?

En la mateixa línia, la revista inclou un experiment per descobrir la quantitat de bacteris que ens envolten, i comprovar que la nostra vida és avui més neta però menys higiènica que fa mig segle.

Els bacteris que tenim al sofà de casa, al llit, a la bossa, a la cuina, al parc dels nens, al súper, a la fruita ... I les recomanacions dels especialistes per portar una vida amb més higiene.

BuscandoRespuestas.com/SALUD, és un producte que ara en paper i sempre en web, es pot llegir i escoltar, encara que per gaudir dels podcast caldrà estar registrat, GRATIS, en la nostra comunitat.

Amb la revista, per escoltar només cal tenir un telèfon intel·ligent, obrir la càmera i enfocar a el codi QR que trobarà en els diferents articles. Una vegada que enfoqui li saltarà un avís a la pantalla i només haurà de fer clic.

També en aquest número i gràcies a la Reial Acadèmia de Medicina d'Andalusia Oriental, pot veure una pel·lícula divulgativa, amena i interessant, sobre la història de el dolor i la constant lluita de la ciència mèdica per fer-lo desaparèixer. Un 'docudrama' a la pàgina 92 ??que val la pena veure.