La segona lluna del perigeu de l'any, coneguda popularment com a superlluna, il·luminarà aquesta nit el cel a partir de les 18:48 hores, segons l'Observatori Astronòmic Nacional (OAN), amb una aparença lleugerament major -fins a un 14% - del que és habitual i una brillantor un 30% més intens.

El fet que l'òrbita de la Lluna sigui el·líptica fa que hi hagi un punt en què el satèl·lit queda a una distància màxima de la Terra 406.000 quilòmetres- i un altre en què queda a una distància mínima 356.000 quilòmetres-, coneguts com apogeu i perigeu, respectivament, i en aquest cas el perigeu lunar es produirà a les 07:33 hores del dia 10, afegeix l'OAN.

La superlluna de març es podrà contemplar a tot Espanya, tot i que el cel "una mica tapat" a la meitat nord de la península "pot desdibuixar la seva silueta", ha subratllat a Efe Rubén del Campo, portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Segons el portal meteorològic Meteored, aquesta superlluna es podrà gaudir durant tota la nit sense necessitat d'instruments especials o protecció visual i tindrà un efecte sobre la Terra conegut com a marees de perigeu o marees vives de més intensitat.

Al llarg del mes de març tindran lloc altres esdeveniments astronòmics, segons l'OAN, els més significatius dues superllunes (8 d'abril i 7 de maig), diverses pluges d'estrelles, una lluna vermella (5 de juny) i una lluna blava (31 d'octubre).