De situacions complicades sempre podem treure una cosa positiva, un petit aprenentatge que ens acompanyarà la resta de la nostra vida i que ens farà recordar el que vivim en el seu moment. Així, aquest confinament provocat per la pandèmia del COVID-19 ha suposat un abans i un després per a moltes famílies.

Al contrari del que es pugui pensar, aquesta obligació d'estar a casa ens ha ajudat a conèixer-nos més, a millorar la comunicació amb els familiars amb els quals convivim i a practicar la paciència, una eina fonamental per al nostre dia a dia.

Els més petits de la casa han demostrat durant tots aquests dies que són un autèntic exemple a seguir pels més grans, perquè la seva responsabilitat i maduresa a l'hora de passar tantes hores a casa ha deixat bocabadats a més d'un pare i d'una mare.

I és que com desprèn l'estudi que ha dut a terme Risi i la seva marca de «Gusanitos», els majors de 10 anys s'han portat millor, segons el criteri dels pares, que els seus germans petits.

Fer treballs manuals a casa, jugar a jocs cooperatius o practicar activitats sensorials han estat els tres recursos favorits dels nens de 3 a 10 anys per a passar aquest confinament. Els majors de 10 han tret el xef que porten dins per a fer receptes amb els seus pares, a més de veure sèries i pel·lícules i jugar amb les seves videoconsoles.

Quant a la relació pares i fills, aquest confinament l'ha millorat, doncs en passar més temps a casa s'han descobert moltes coses que no sabien els uns dels altres.

Com apunten els resultats d'aquesta enquesta realitzada a 400 famílies, un 80% dels enquestats considera que ha millorat la relació amb els seus fills en aquests dies i al voltant d'un 50% opina que després d'aquesta experiència canviarà la relació amb els seus fills a millor, perquè estan més units que abans, s'entenen més, han passat junts temps de qualitat, existeix una major complicitat i valoren encara més els moments en comú.

Uns temps en els quals també el 58,6% dels pares ha superat el repte de teletreballar a casa amb els seus fills, tota una gesta que han passat amb nota. Així que la lectura que ens deixa aquesta enquesta de Risi és que si una cosa bona ha tingut aquest confinament, a més de frenar els contagis, ha estat la millora de la relació entre pares i fills.