És època de mosques i de mosquits, però també de dormir amb la finestra oberta. La primera onada de calor que hem viscut aquests dies i que ha fet que ens haguem trobat, de nou, amb la necessitat de dormir amb una mica d'aire a l'habitació ha provocat també, a la vegada, un dels principals mal de caps de l'estiu: la multiplicació dels mosquits i les mosques que entren a casa sense avisar i que fa que molts ens despertem amb una bona colla de picades. Però hi ha una solució per evitar-ho. Es tracta de les plantes carnívores. Un tipus de plantes que es venen en grans superfícies com Ikea o Leroy Merlin (a vegades fins i tot en comerços com el supermercat alemany Lidl) i que segons els consumidors donen molt bon resultat.

Però com actuen? Els que han provat aquest tipus de mètode asseguren que normalment les plantes atreuen les mosques i els mosquits amb els colors brillants de les seves flors. Quan aconsegueixen captar la seva atenció tanquen les seves fulles i se les "mengen". Passen diversos dies fins que la planta torna a obrir-se i pot tornar a estar llesta per una nova "caça".

De tota manera, els qui han provat aquest mètode adverteixen que aquest tipus de plantes també necessiten cures com la resta. Cal regalar-les, deixar que els toqui una mica el sol (però no massa), i vigilar-les pràcticament cada dia. Això sí, si amb elles aconsegueixes deslliurar-te dels mosquits hauràs fet sens dubte una bona compra.