La baixada de temperatures típica de l'hivern pot ser tot un sofriment per als més fredolics. Mans i peus són les zones del cos que més pateixen a causa dels graus de menys, sobretot els peus, que per alguns arriba a ser gairebé impossible aconseguir que entrin en calor.

A més, tenir els peus freds la major part del dia pot portar a patir malalties com els fatídics penellons, que es produeixen quan la circulació de la sang és dolenta a causa del fred.

A part, hi ha malalties que tenen com a símptoma els peus freds. Problemes de circulació, la malaltia de Raynaud, lupus, hipotiroïdisme, fibromiàlgia o ateroesclerosis tenen entre els seus símptomes més característics la fredor en les extremitats.

Llanes i fibres naturals

Mantenir els peus calents és molt important per a evitar les malalties ja esmentades. Un dels millors remeis és portar mitjons de llana o fibres naturals.

El material amb el qual estigui elaborat serà clau per a mantenir una temperatura idònia. La llana és el material estrella de l'hivern perquè incrementa la temperatura i evita la humitat. El cotó no és el més apropiat perquè l'absorbeix. D'altra banda, si ets una persona que pateix hiperhidrosi (suor excessiva) hauràs de canviar-te en diverses ocasions al llarg del dia.

Botes d'aigua i neu

Les botes d'aigua, com són de plàstic, són per si mateixes molt fredes. És essencial combinar-les amb bons mitjons que no siguin molt ajustats. A més, mantenir els peus hidratats és un altre dels trucs per a evitar que es congelin les extremitats.

Banys d'aigua tèbia

Posar els peus directament en fonts de calor no és recomanable. L'idoni són banys d'aigua tèbia (hidroteràpia) per activar el reg sanguini.

No a la cafeïna i els lactis

Pesi al pensament comú que un cafè calent contraresta el fred, la veritat és que la cafeïna produeix l'efecte contrari: comprimeix els vasos sanguinis i limita la capacitat del cos per a entrar en calor. Els lactis també fan que augmenti la sensació de fred. En aquest cas, el millor és prendre infusions o un brou.

Espècies i vegetals

La dieta diària és essencial a l'hora de no tenir sensació de fred durant tot el dia. Les verdures i espècies són els millors aliats per a portar una dieta sana i equilibrada i que aporta nutrient contra les temperatures fresques de l'hivern. En el cas dels vegetals, el millor és no prendre'ls freds. Quant a les espècies, la canyella, cúrcuma, gingebre o curri, per a multiplicar la freqüència cardíaca.

Exercici físic

L'activitat diària i l'exercici físic també són essencials per a fer que la circulació s'activi i, per tant, que el fred no ens persegueixi al llarg del dia. L'aconsellable és fer exercici diari de manera moderada.