Sempre relacionem perdre pes o reduir volum amb portar una dieta adequada i realitzar activitat esportiva. No obstant, ara s'ha demostrat que dormint també pots cremar greix.

Segons un recent estudi realitzat per la Universitat de Granada en col·laboració amb l'Hospital La Paz i Carlos III de Madrid i el Centre Científic de Salut de la Universitat de Texas (Estats Units), el consum crònic de melatonina ens ajuda a un descans correcte. L'augment de la permeabilitat cutània és més elevada a la nit que al matí, cosa que fa que la pell sigui més receptiva als tractaments reductors.

Com podem afavorir un descans reparador? Hi ha aliments que contenen melatonina, una hormona que regula el cicle son-vigília i que potencia els beneficis del nostre descans. Alguns dels més comuns són: les nous, els plàtans, els tomàquets, les cireres, l'arròs, la civada i el blat de moro dolç.

Quan dormim, la temperatura corporal descendeix i això genera que el cos cremi més greix, ja que el son condiciona la temperatura de la pell i influeix en la circulació del derma i del teixit adipós subcutani.

Podem augmentar aquest efecte dormint amb un pijama lleuger o destapats, ja que qualsevol peça que ens abrigui, pujarà la nostra temperatura i cremarem menys greix. A més, l'efecte de la posició horitzontal a l'hora de dormir ajuda a l'eliminació dels líquids en excés, afavoreix el drenatge de les acumulacions de residus i a l'oxigenació dels teixits.