Les plantes decoren i donen un toc acollidor a la teva llar, però també tenen propietats beneficioses pel teu benestar emocional. S'ha demostrat que les flors i les plantes són un gran aliat de la salut emocional. En un temps tan inestable com ha estat la pandèmia, en que els nivells d'ansietat han crescut entre la població, els amants de la jardineria han jugat amb avantatge.

Quins beneficis aporten les plantes?

  • Tenir plantes a casa té un efecte tranquil·litzant, ajuda a reduir l'estrès.
  • Les partícules que desprenen les plantes produeixen un efecte calmant i reparador pel cervell, permeten incrementar el nivell de concentració i millorar la productivitat.
  • Les plantes ajuden a disminuir l'aparició d'emocions negatives com la por o l'ira.
  • Contribueixen a purificar l'aire i gràcies a les olors naturals ajuden a connectar amb un mateix i amb l'entorn.
  • El nostre organisme alliberarà més endorfines en contacte amb flors i plantes, això augmenta la sensació de benestar i d'energia positiva.

Aquests són només alguns dels nombrosos efectes positius que les plantes aporten a qui les cuida i gaudeix. Fes lluir el teus jardins, terrasses, balcons i finestres omplint-los de flors. Les plantes d'interior també seran una bona alternativa per gaudir dels beneficis de la natura sense sortir a l'aire lliure.

Si vols saber quines plantes són les més apropiades per a cada espai de la teva llar, a Garden AMPANS t'assessoraran amb expertesa i confiança.

A més, els clients del Garden de la Fundació AMPANS ajuden al projecte sociolaboral d'aquesta entitat, que fa costat a les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat.

Ja és primavera, i és moment que arribi a casa teva!