L'olor que fa la roba acabada de sortir de la rentadora agrada a tothom. Una flaire que ens agradaria mantenir, però que moltes vegades ja ha desaparegut quan ens vestim. Després de passar per l'armari, la peça, tot i seguir neta, ha perdut l'olor del suavitzant o fins i tot ha agafat males olors.

Hi ha diferents motius que fan que la roba perdi la seva olor. Ara bé, si segueixes aquests trucs que t'explicarem a continuació, segurament aconseguiràs que els teus vestits i peces de roba mantinguin l'agradable sensació de frescor més temps.

Controla la humitat

Ventilar habitualment els armaris és essencial per evitar la humitat que hi pot aparèixer a dins i que genera males olors. Però també pots mantenir-la controlada col·locant als prestatges i calaixos saquets amb sal de roca, carbó, arròs o guix. Ells s'encarregaran d'absorbir la humitat i impediran que ho faci la roba i que, en conseqüència, aquesta acabi fent mala olor. Estigues alerta, ja que caldrà substituir-los periòdicament.

Guarda la roba neta i seca

Si a l'armari hi guardem roba bruta, la mala olor d'aquesta pot fer-se la reina de tot el moble i traspassar la fortor a les altres peces. No guardis jerseis, pantalons i vestits que t'acabes de treure! Deixa'ls que s'airegin primer o envia'ls cap a la rentadora directament. A més, en recollir la roba de l'estenedor i abans d'ordenar-la a l'armari, cal assegurar-se que està ben seca. Si encara conserva una mica d'humitat podria generar mala olor.

Evita la naftalina

La naftalina pot deixar mala olor a la roba i a l'armari. Com a alternativa, es pot recórrer a l'encenall de cedre, que es pot trobar a botigues d'animals i que resulta igual d'efectiu que la naftalina, però no deixa mala olor. A més, aquest encenall és un dels remeis casolans més efectius contra els 'peixets de plata'.

Crea els teus propis ambientadors casolans

No necessites comprar ambientadors al supermercat per aconseguir que la teva roba i el teu armari facin sempre bona olor. Pots fer-los casolans amb les teves pròpies mans. No és difícil, només calen bossetes o mocadors lligats amb un llaç i omplir-los des de branques d'espígol, qualsevol altra herba aromàtica, pells de llimona o cera d'espelma. Hi ha qui, fins i tot, hi posa pastilles de sabó ratllades! Un cop triat el farcit de la bosseta, tanca-la i guarda-la al costat de la roba.

El truc de les taronges i els clavells d'espècies

Fes diversos forats a una taronja fresca amb l'ajuda d'una agulla i després introdueix-hi a dins a cada un d'ells un clavell d'espècia. Col·loca la taronja al fons de l'armari i poc després veuràs com la teva roba s'impregna d'una olor agradable amb tons cítrics. Això sí, perquè no toqui els vestits, embolicar-la en un mocador.

Utilitza bosses de te

I per acabar, un truc molt senzill i ràpid per aconseguir que l'armari faci bona olor: pots utilitzar bosses de te. I si l'aroma del te no t'acaba de convèncer o no és molt forta, pots intentar afegir a cada bosseta unes gotes del teu oli essencial preferit i penjar-les després dins del moble.