La llet és un producte que mai hauria de faltar a casa i és molt complet gràcies a la seva mescla de proteïnesgreixosmineralsvitamines i lactosa. Com que al mercat n'hi ha tantes i no totes són iguals, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha volgut analitzar la més consumida, la semidesnatada. I en concret, ha estudiat la qualitat de 38 marques diferents que estan a la venda als supermercats.

D’aquestes, la immensa majoria són de qualitat i preu molt competitiu, i la diferència rau en el processat i el gust.

Del resultat de l'estudi fet per la OCU sorprèn que només set de les marques estudiades es poden qualificar com a molt bones, mentre que n'hi ha algunes que presenten certs defectes que afecten la qualitat, però no la seguretat per al consumidor.

Per a l’OCU, la llet semidesnatada que s’emporta el gran premi és la de Mercadona que es ven sota la línia Hacendado. Un producte de marca blanca que està qualificat com a «compra mestra» amb una puntuació de 78 sobre 100. Venuda a tots els establiments a un preu de 0,72 cèntims en el format de bric d’1 litre. En realitat, la llet de Mercadona la fabrica Naturleite, proveïdora d'Hacendo. És una empresa establerta a Lugo i que ha aconseguit produir la millor llet del mercat, segons l'estudi.

Per darrere la llet semidesnatada d’Hacendado destaca una de les més cares té de totes les estudiades. La llet d’El Buen Pastor, que es ven a supermercats com El Corte Inglés i Carrefour a 0,90 euros.

Un esglaó per sota hi ha Clesa Bienatur, disponible a Alcampo per un preu de 0,75 euros el litre.

Tanquen els primers llocs Llet Nostra, feta per cooperatives catalanes i amb un 71 sobre 100 de puntuació, la basca Beyena, Pascual i Alipende, amb 70 sobre 100 totes tres.