Amb l'època de calor tornen els mosquits i les picades. És curiós, perquè quan hi ha un grup de gent o comparteixes habitació amb algú, sempre hi ha aquella persona que acaba rebent més que els altres. Els mosquits tenen predilecció per algú? Per què hi ha qui pateix les picades mentre altres? Existeix el mite de la sang dolça? La resposta la donen alguns estudis científics, que obvien aquest mite i assenyalen altres motius que fan que atraguem més o menys els mosquits

Grup sanguini

Els mosquits tenen preferència per certs grups sanguinis. En concret, es decanten pel tipus O o B, i sempre negatius. Tant és així, que les persones amb aquests grups pateixen el doble de picades que la resta. 

Quant als mosquits tigre, un estudi publicat a la revista científica ‘Journal of Medical Entomology’ assenyala que aquests prefereixen el grup sanguini O per sobre de la resta. 

Olor corporal... I cervesa

Un altre estudi realitzat per la London School of Hygiene and Tropical Medicine, publicat a ‘Plos One’, assenyala que la nostra olor corporal també pot ser determinant en aquest cas. 

Segons assenyalen els investigadors, l’olor preferida pels mosquits és la de la suor. A més, també se senten atrets per les temperatures corporals més altes. Per això, fer esport a l’aire lliure pot ser una mala decisió i poden acabar plens de picades. 

Un altre factor que sembla que els atrau els mosquits és beure cervesa. Quan se sua després de beure'n, també es modifica l’olor corporal.

Respiració

El diòxid de carboni que emetem quan respirem també ens pot posar en el punt de mira dels mosquits. Per això, les persones més grans poden tendir a atraure més aquests insectes, així com les embarassades. Les dones en estat també exhalen més diòxid de carboni. 

Colors

Hi ha certs colors que podem triar a l’hora de vestir-nos per evitar cridar l’atenció dels mosquits. Científics apunten que la roba fosca –amb tons com el negre o el blau marí– augmenta el risc. Així mateix, també detecten el color vermell.

Al contrari, identifiquen menys els tons verds i grocs. No obstant, el groc sí que atrau abelles i vespes... i les picades d'aquestes són encara pitjors.