El 21 de juny, és el Dia Internacional del Ioga, que pretén conscienciar a la població dels beneficis d’aquesta pràctica: promou el benestar físic, emocional, mental i espiritual.

En una sessió de ioga es treballen diferents tècniques que contribueixen a buscar aquest equilibri cos-ment tant necessari: posicions corporals, exercicis de control respiratori, tècniques de relaxació i tècniques de meditació.

Les posicions corporals no són només un exercici físic. Si que ajuden a tenir cura dels ossos, les articulacions i la musculatura però van més enllà. Equilibren tota l’estructura orgànica (millorant el funcionament dels sistemes digestiu, urinari, reproductor, circulatori i respiratori) i actuen sobre el sistema nerviós i el sistema endocrí. A més, tenen incidència a nivell emocional i mental.

Les tècniques de relaxació ajuden a refer-se de les tensions i a donar descans i un espai de recuperació tant al cos com a la ment. Cal destacar que quan parlem de relaxació també ho fem a diferents nivells: físic, emocional i mental. Els espais de relaxació són especialment necessaris com a mesura de recuperació si es pateix estrès.

«Ioga per a la humanitat»

«Ioga per la humanitat» és el lema que s’ha triat per celebrar el Dia Internacional del Ioga 2022. Molta gent va començar a practicar aquesta disciplina durant la pandèmia de la covid, per mantenir-se actius i en bon estat de salut. El ioga pot servir per buscar un estil de vida sostenible per a la humanitat, en harmonia amb el planeta.

Fes ioga al Bages

Inspira Ioga, Can Mussol i Aura Ioga són tres centres del Bages que imparteixen classes de ioga.

Una de les postures del ioga, a Can Mussol Can Mussol

CAN MUSSOL NATURA

Casa Jaumandreu S/N

Fonollosa

626 38 16 01

www.canmussol.com


Classe al centre manresà Inspira Ioga Inspira ioga

INSPIRA IOGA

Muralla de Sant Francesc, 49, 1r

Manresa

669 75 75 61

inspiraioga.cat

Pràctica de ioga a Aura Ioga, a la Masia Les Oliveres ALEX GUERRERO MAESTRE

AURA IOGA

Masia Les Oliveres (Sant Fruitós)

C/ Pompeu Fabra 7-13, 2n 2a (Manresa)

93 872 09 51

www.auraioga.com