La sèrie ‘The Boys’ triomfa més enllà de les pantalles. En concret, el seu gran malvat, Homelander. I, per descomptat, el seu cínic somriure. Alhora còmic i mordaç. Ideal per respondre o fer mofa de qualsevol situació incòmoda que aparegui sense despentinar-se. Però burxant en l’ego de l’altre, tal com fa el superheroi corrupte, sanguinari i menyspreable de la sèrie de Prime Video.

El gif del somriure no ha passat desapercebut a les xarxes socials, que l’han convertit en carn de mem. En concret, per burlar-se de certes situacions surrealistes i evitables, com la de Netflix, que malgrat perdre subscritors continua augmentant les tarifes davant el descontentament dels usuaris. O el fiasco de l’escuderia de fórmula 1 Alpine, que es va quedar amb cara de pòquer al veure com Fernando Alonso fitxava per Aston Martin.

I també circulen per les xarxes ja altres versions del mem que utilitzen Cristiano Ronaldo com a Homelander en la mateixa seqüència.

Origen del mem

Tot va començar el passat 19 de juliol, quan Netflix va anunciar un augment de les tarifes a diversos països de Llatinoamèrica per als usuaris que comparteixen comptes amb altres persones. El servei de ‘streaming’ d’Amazon va aprofitar ràpidament l’ocasió per diferenciar-se de la competència.

En el seu compte oficial a Hispanoamèrica va donar la benvinguda als clients descontents amb una imatge de Homelander (Patriota a Espanya i Vengador a la resta de països hispans) i dues etiquetes molt precises: #ChauNetflix i #HolaPrimeVideo. Després ja va venir el gif, que suma més de 85.000 reproduccions en un tuit, i les xarxes socials van fer la resta.

De fet, les expressions còmiques de Homelander han donat lloc a un compte propi, @homelanderbot, que recull les millors seqüències que protagonitza l’heroic malvat en les diferents temporades de la sèrie.