Consells de neteja

Els trucs per multiplicar l’eficàcia de l'aspiradora

No cal gastar-se molts diners en un aparell amb molta potència; la clau és en com el cuidem

Pedro G. Cuesta

La neteja de casa ha anat evolucionant des que fa segles es netejava el terra agenollat i a mà. Els aspiradors i els robots aspiradors cada cop són més sofisticats, potents i amb més accessoris, però a vegades deixen un petit racó brut.

Actualment, existeix un truc que et permetrà multiplicar l’eficàcia del teu aspirador i netejar fins i tot els llocs més inaccessibles de casa sense invertir en un aparell més potent ni en nous accessoris.

Fabrica els teus accessoris

Agafa un rotllo de paper higiènic o de cuina. Només has d’aixafar el rotllo i donar-li la forma dels racons (és a dir, doblegar-lo per la meitat) i col·locar-lo a l’extrem del tub de l’aspirador, unint-lo amb cinta americana o adhesiva i aspirar les cantonades.

Si per contra t’interessa aspirar escletxes com les del teclat d’un ordinador, per exemple, n’hi ha prou que col·loquis una tapa de plàstic o cartó fi al tub de l’aspirador. A la tapa li has de fer un forat circular amb un cilindre petit si es tracta d’un cartó o amb un encenedor si la tapa és de plàstic. Així podràs aspirar més fàcilment els forats sense arrencar les tecles per la força succionadora de l’aspirador.

TEMES