Festes nadalenques

Fart del mateix joc d’amics invisibles de sempre? El nou format que triomfa

L’aplicació d’alguns canvis a les normes tradicionals permet augmentar l’expectació

Amigo invisible: origen de la celebración y los mejores regalos originales

Amigo invisible: origen de la celebración y los mejores regalos originales

Redacció

L’amic invisible és una de les pràctiques més habituals quan s’acosta l’època nadalenca. Aquesta dinàmica de grup permet renovar la il·lusió per donar i rebre regals. No obstant, incloure algunes modificacions al format tradicional pot donar cabuda a situacions i obsequis inesperats.

Un d’aquests canvis consisteix a no assignar una persona a cada participant, sinó comprar regals genèrics i després repartir-los atenent un ordre i unes normes específiques.

‘Robar’ regals

El primer pas en aquest amic invisible renovat és fixar un pressupost a l’hora de comprar el regal, que, en comptes d’estar destinat a una persona del grup, haurà de ser genèric, és a dir, que pugui acabar en mans de qualsevol dels participants.

Una vegada arribada la data establerta per a l’intercanvi d’obsequis, se sorteja l’ordre en què cada persona triarà un dels regals. Una altra novetat que incorpora el format és que es podran ‘robar’ regals, de manera que el participant amb l’últim torn tindrà més llibertat a l’hora de robar sense opció a perdre més tard el seu regal.

D’aquesta manera s’aconsegueix mantenir l’expectació fins a l’últim moment, a més de donar peu a intercanvis d’última hora entre els regals triats per cadascun dels amics invisibles.