L’esmorzar de tota la vida que creies saludable però és un risc per al teu cos

Imatge d'arxiu d'un esmorzar

Imatge d'arxiu d'un esmorzar / pixabay

Redacció

Tan conegudes com integrades en l’imaginari col·lectiu, les galetes Maria formen part de la història de moltes llars espanyoles i dels seus esmorzars i berenars durant generacions. Tot i això, malgrat la tradició i el seu reconegut sabor, oculten un costat menys agradable per al consumidor si es consulta amb deteniment la seva composició: les calories poc saludables que contenen en forma de greixos i sucres. Una recepta que les fa poc recomanables per al consum diari si es vol mantenir una dieta saludable. 

Aquestes galetes són una bomba nutricional tant per la seva composició com pel seu elevat índex glucèmic, que augmenta el nivell de sucre (glucosa) a la sang de manera ràpida i que mostra pronunciats pics de sucre en sang deixant molt poca sensació de sacietat en un breu termini de temps. Així, suposen un alt risc d’obesitat i contribueixen a la creació de resistència a la insulina i el conseqüent risc de patir diabetis de tipus 2.

Sorpreses

I és que molts fans d’aquestes galetes se sorprendrien si en consulten la taula nutricional, en la qual es revela que per cada 100 grams d’aquest dolç el cos ingereix 437 quilocalories, entre les quals destaquen 11 grams de greixos, dels quals 4,9 són saturats, a més d’un 76% d’hidrats de carboni i un 24% de sucres afegits, a part que estan elaborades amb farines refinades i els midons es transformen en sucres simples en molt poc temps i presenten un alt índex glucèmic. 

L’alternativa és recórrer a aliments amb fibra i baix índex glucèmic que satisfan a més llarg termini i són molt més sans per a l’organisme, com fruites, verdures, fruita seca i altres fonts de fibra per a l’organisme.