L'ús a la cuina de les closques d'ou que segurament no coneixes!

Quan prepares una truita, no llencis les closques, que et poden fer un bon servei

Un bol d'ous

Un bol d'ous / Shutterstock

Redacció

Els ous són un aliment que aporta molts nutrients, però també ens poden ser útils a l'hora de netejar. No ho sabies? Sí, hi ha força gent que fa servir la closca dels ous per deixar la cuina neta com una patena.

Hi ha recipients que no hi ha manera de deixar nets. Per exemple, el termos si les ampolles. Amb el pas del temps, el cafè, el té i el propi l’ús fa que l'interior es vagi desgastant i hi apareguin taques molt difícil de fer-les marxar. I en aquests casos, les closques d’ou poden ser un recurs tant desconegut com eficient.

Assecar, triturar i agitar

El primer pas que cal fer és pelar els ous i deixar que les closques s’eixuguin. Han de quedar ben seques i lliures de restes de clara i de rovell.

Una vegada eixutes, s’han de triturar per introduir-les al termos o ampolles plens d’aigua calenta i una mica de sabó. Amb el recipient tapat, s'agita durant un parell de minuts i es deixa en remull uns 10 - 15 minuts més. El resultat final esperat s’obtindrà al buidar el recipient i esclarir-lo.

Altres alternatives a les closques d'ou són el suc de llimona, el vinagre o el gel i la sal.

Vàlid també per a altres superfícies

A més d'envasos, les closques d'ou també ens poden ajudar a netejar marbres i superfícies on hagi quedat menjar o oli enganxat. Es reparteixen per sobre de la superfície i amb un drap es frega. Ara bé, no és aconsellable fer-ho sobre materials que es puguin rallar, ja que les closques d'ou podrien deixar marques.