Truc a l’aeroport: el motiu pel qual sempre hauries de triar la fila esquerra en el control

Un estudi afirma que les persones tenen una preferència de direcció, depenent de dos factors

Imatge d'arxiu d'un grup de persones fent cua en el control d'un aeroport

Imatge d'arxiu d'un grup de persones fent cua en el control d'un aeroport / Arxiu

Redacció

El control de seguretat dels aeroports o estacions de trens solen registrar cues que, de vegades, són superiors a les habituals o a les previstes. A vegades, si s’ha patit un contratemps anant a l’aeroport –alguna retenció de trànsit no prevista o la pèrdua d’un tren o autobús– o es va una mica just de temps, passar el control de seguretat de l’aeroport o d’una estació de tren pot fer que perdis l’avió, tren o autobús que tens previst agafar.

És per això que triar bé a quina fila col·locar-te per passar el control pot estalviar-te uns segons o minuts que poden resultar-te fonamentals per no perdre el transport. Diversos estudis ajuden a triar correctament aquesta cua. Per exemple, un del 2022, realitzat per Scharine i McBeath (2002), afirma que les persones tenen una preferència de direcció, l’esquerra o la dreta, depenent de dos factors:

  1. Quina és la seva mà dominant: quan les persones són dretanes, tendeixen a preferir girar a la dreta, i les persones esquerranes tendeixen a preferir girar a l’esquerra.
  2. Direcció en la qual condueixen: les persones al país de les quals es condueix pel costat dret de la carretera, també tendiran a preferir girar també a la dreta. Mentre que la gent dels països on conduir a l’esquerra és la norma, prefereixen girar a l’esquerra.

En realitat, i segons els estudis, s'escull més en funció de la mà dominant. I tenint en compte que el número de les persones dretanes supera al de les esquerranes en una proporció de 9 a 1 aproximadament (és a dir, hi ha un 90% de persones dretanes al món), és probable que el 90% de les persones se’n vagin cap a la dreta a la cua, sobretot si estan distrets parlant amb algú o buscant la seva documentació. És a dir, sobretot si no són conscients o es paren a pensar en això.