El truc per separar la roba abans de fer la bugada i aconseguir que et quedi impol·luta

Amb aquest consell, classificaràs la bugada d'una forma eficient i podràs treure les taques de les peces sense complicacions

Un home posa una rentadora

Un home posa una rentadora / CC0

A l'hora de encendre la rentadora s'ha d'anar amb compte de no barrejar la roba de colors, no perdre mitjons o calcetes o no decolorar la roba. També s'ha de vigilar el tipus de detergent que se li ha de posar, el programa a seleccionar o si s'hi ha d'abocar suavitzant.

Un dels punts clau per fer un bona bona bugada i aconseguir que la roba quedi com nova és no barrejar la roba de colors i rentar les peces segons el tipus de teixit, ja que cadascun necessita un programa diferent i barrejar-la al tambor de la rentadora ens pot portar a tenyir altres peces de roba i que passin de ser blanques o de colors clars a colors vius o destenyits.

Un altre factor a tenir en compte quan fem una rentadora és que no totes les taques marxen a la primera, ja que segons el teixit o el que ha produït la taca ens tocarà fregar a mà amb un sabó especial, abans de posar-lo a la rentadora o buscar una altra solució per poder eliminar aquesta taca.

Passos a seguir per treure les taques de la roba:

  1. Renta la peça tacada amb sabó de mà i frega-la, seguidament, posa-la a la rentadora
  2. L'acció ha de ser ràpida, si passen unes hores, ens serà molt més difícil treure la taca de la roba

Moltes vegades, no tenim temps de netejar les peces de roba al moment i això pot fer que passin hores fins que aquella peça la rentem a mà o a màquina. Tot i això, com la roba tacada i la roba bruta normal, la barregem en un mateix cistell, serà difícil reconèixer la que necessita una neteja extra de la que no.

La tiktoker @noracasanovapsicologia ens deixa un truc per tenir les peces de roba separades i localitzades en tot moment i així poder fer un tractament o altra segons la brutícia de les peces de roba. Agafar una bossa de plàstic o de tela i posar allà totes les peces que necessiten ser rentades de manera especial i separar-les dins la cistella. Això serà clau per deixar-la com a nova.

Tot i aquest truc per evitar barrejar la roba, el més important és netejar les peces tacades de forma immediata o el més aviat millor per tal d'evitar que la taca sigui encara més difícil de treure. Hi ha un munt de trucs infal·libles i casolans per treure les taques de la roba i no fan falta productes molt agressius o que no puguem tenir en la nostra llar.